Із 8 по 14 листопада 2022 року у ДПТНЗ Професійний аграрний ліцей м. Кобеляки проводився тиждень з професії «Кухар». Кожен день був насичений цікавими та різноманітними заходами, які розкривали для здобувачів освіти усі грані та можливості цієї «смачної професії».
Ігри «Кулінарний двобій», «Кулінарний калейдоскоп», онлайн – журнал «Історія однієї страви», вікторини – це не повний перелік тих заходів, які організували та провели викладачка предметів професійно – теоретичної підготовки Ірина Соловей, майстри виробничого навчання Рита Руденко, Тетяна Рєпіна, Геннадій Кривонос.
Апогеєм тижня став конкурс професійної майстерності, на якому учасники (здобувачі освіти І, ІІ та ІІІ курсів) дізналися багатовікову історію найпопулярнішої української страви – борщу, а потім продемонстрували свої практичні уміння, приготувавши її самостійно. Члени журі та гості конкурсу мали змогу продегустувати та оцінити смакові якості «БОРЩУ УКРАЇНСЬКОГО З ПАМПУШКАМИ», «БОРЩУ АВТЕНТИЧНОГО НА СВИНЯЧИХ РЕБРАХ», «БОРЩУ ПОЛТАВСЬКОГО З ГАЛУШКАМИ».
Переможці та учасники конкурсу були нагороджені грамотами та вдячними відгуками глядачів.