24 лютого розпочався предметний тиждень з професії «Кондитер».
Здобувачі освіти виготовили креативні та інформативні стінгазети з професії «Кондитер» і презентували їх у фойє ліцею.
Викладач спеціальних предметів, Шпирка Олена, разом із здобувачами освіти ІІІ курсу, провела захоплюючу та різнорівневу олімпіаду з предметів «Устаткування підприємств харчування» та «Технологія приготування борошняних кондитерських виробів з основами товарознавства».
В кухні-лабораторії з дегустаційним залом з професії: «Кондитер» майстриня виробничого навчання, Олійник Галина, провела майстер-клас на тему: «Корисні цукерки із сухофруктів». Глядачі захоплено спостерігали за вправним приготуванням цукерок, а в кінці мали змогу їх скуштувати.
Наступний день відзначився майстер-класом від майстрині, Руденко Ріти, на тему: «Приготування кошиків пісочних з фруктовою начинкою під сирковим кремом». Глядачі спостерігали за технологічним процесом приготування пісочного тіста, сиркового крему та фруктової начинки для кошиків. Майстриня з радістю поділилася зі слухачами секретами та тонкощами при приготуванні кондитерського виробу.
Глядачі мали можливість спробувати власноруч приготувати десерт під наглядом майстрині і відчули себе справжніми шеф-кондитерами.
Дегустація виготовлених пісочних кошиків стала смачним і приємним завершенням майстер-класу.
Майстриня виробничого навчання, Алексейчук Ірина, провела майстер-клас з приготування надзвичайно смачного та популярного десерту «Panna Cotta».
Ірина розповіла присутнім про історію виникнення десерту, майстерно продемонструвала технологічний процес приготування з використанням новітніх виробничих технологій.
При завершенні майстер-класу глядачі обговорили тонкощі приготування десерту «Panna Cotta», також мали можливість скуштувати справжній витвір кондитерського мистецтва.