В рамках предметного тижня в ДПТНЗ “Професійний аграрний ліцей” м. Кобеляки проведений конкурс фахової майстерності з професії “Кухар” серед здобувачів освіти І, ІІ та ІІІ курсу на тему: “Кухня країн світу”.
Юні кулінари демонстрували свої вміння та професійні навички при приготуванні колоритних і сезонних страв італійської, французької та грузинської кухні.
Якість готових страв, органолептичні показники та феєричну подачу оцінювали члени журі, а саме адміністрація навчального закладу та голова журі – власниця закладу громадського харчування.
Кожна готова страва отримала справедливу оцінку. Неможливо не помітити, як “Паста з креветками” зачарувала своїм ароматом, “Рататуй” викликав щирі та позитивні емоції, а “Хачапурі по-аджарськи” нагадав членам журі про яскравий та шалений характер грузинського темпераменту.
Всі учасники заходу отримали, в певній мірі, досвід, позитивні емоції та відчули шалений тепм кулінарної справи.
Позитивний відгук отримали від голови журі, яка нагородила переможців грамотами та цінними подарунками.
Проведення таких конкурсів, із залученням керівників підприємств, які є замовниками кадрів – приклад гарантованого працевлаштування випускників навчального закладу за обраною професією.